Új vagy javítás?

Új mosógép vagy mosógép szerelő?

Mint mosógépszerelő, gyakran találkozom azzal a kérdéssel, hogy érdemes-e az adott hibánál a mosógépet megjavítani, vagy már nem érdemes költeni a mosógép szerelésre?

A válasz egy kicsit összetettebb, mint azt első hallásra gondolnánk.

  • A mosógépszerelő telefonon keresztül a típushibák kivételével nem mindig tudja pontosan meghatározni, mi a mosógép baja. Erre a minél pontosabb és minden, még a lényegtelennek tűnő információ ismeretében is csak előzetes hiba megállapításra van lehetősége a mosógépszerelőnek.
  • A mosógépszerelő biztosat, csak a mosógép bevizsgálása után mondhat az adott mosógép javításáról és annak költségeiről, az esetleg még nem érzékelhető, de már meglévő egyéb hibákról, illetve a mosógép állapotáról.
  • Miután ismert a javítás összköltsége, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a mosógépjavítás mellet döntenek, vagy új gépet vásárolnak.
  • Annyit azonban hozzátennék, hogy a most boltokban lévő mosógépek 95%-a nem 15-20 évre készült, de a 7-8 évet sem nagyon érik meg! A mosógépszerelő kollégákkal gyakran találkozunk 2-3 éves ,,új” gépekkel, melyek a konstrukciós hibákból, az árversenyben kispórolt minőségi nyersanyag hiányából, és még sorolhatnám miért, elérték pályafutásuk végét, mivel javításuk gazdaságtalan.
Egyik oldal:
  • Mennyibe kerül egy új gép, ami nem a legalja, de nem is túl drága? (a márka lényegtelen, a gyártói szemlélet egyforma)
  • Mennyi ideig fog hibátlanul működni, átlagos használattal? (nem tudományosan, nem is reprezentatív, de heti 5 adag mosással kb. 1-5 év, aztán jöhet a mosógépszerelő)
Másik oldal:
  • Mennyibe kerülne a javítás összesen?
  • Kb. hány évig fog még működni a javítás után?

Sokszor egyszerű, pár ezer forintból megjavítható hiba jelentkezése esetén a mosógép tulajdonosa egy mosógépszerelő megkérdezése nélkül arra a következtetésre jut, hogy a mosógépének már biztos a ,,torka véres”, és a javítás biztosan nagyon drága lenne.

Hogy ne járjon így, és hogy ne dobja ki feleslegesen meglévő készülékét, nézesse meg egy mosógépszerelővel!

error: Content is protected !!
Call Now Button